2022-04-20

MedlemsinformationRFSL

Västernorrland 2022-04-20

Hej kära medlemmar
RFSL Västernorrland ser fram emot ett år med hopp och tro om att vi ska få genomföra flera olika verksamheter, utan en pandemi som ska stoppa det.

ÅRSMÖTE OCH ”NY” STYRELSE
Den 26 februari hölls RFSL Västernorrlands årsmöte. Även i år blev mötet i huvudsak digitalt då det under januari var en ökad smittspridning i länet. Deltagandet var inte så stort men några tappra själar deltog både digitalt och på plats.
Sedan några år tillbaka väljs styrelsemedlemmar omlott, det vill säga att ordinarie ledamöter väljs på en tvåårsperiod. Detta system har valts utifrån att det är bra om inte hela styrelsen blir utbytt samtidigt. 2022 års styrelseval blev som följer:

Ordförande Maria Edin valdes på 2 år 2021 så ordförandeposten är därför oförändrad.
Till kassör valdes Anders Styf på 2 år. Det var även Anders som satt som kassör föregående år så även denna post är oförändrad.
Styrelsen har också 3 ledamöter.
2021 valdes Torbjörn Karlsson och Joseph Popa på 2 år.
Under årets möte omvaldes Åsa Eliasson på 2 år.
Utöver dessa ordinarie ledamöter har styrelsen också 1 ersättare som väljs på 1 år.
Även här skedde ett omval så Ami Jonasson är ersättare i 1 år.

REGNBÅGSFAMILJERNAS DAG 6 MAJ
Den 6 maj i år firas regnbågsfamiljernas dag. Det har gjorts nationellt i några år. Vi i RFSL tycker att det är viktigt att belysa att familjer kan se olika ut och att det fortfarande finns problematik kring att skaffa familj som hbtqia-person. Någon form av aktivitet för regnbågsfamiljer i Sundsvall med omnejd kommer det att bli under någon av dagarna 6, 7 eller 8 maj. Gå med i regnbågsfamiljernas facebookgrupp om du vill veta mer: https://www.facebook.com/groups/regnbagsfamiljer 

RFSL:S VÅRKONFERENS
En av programpunkterna för året är RFSL:s vårkonferens som sker i Sundsvall den 13–15 maj. Till den är alla RFSL:s avdelningar inbjudna samt förbundet. Det kommer att vara ca 70-90 glada aktivister som under helgen kommer att lyfta viktiga frågor inom rörelsen. Från vår lokalförening kommer 2 aktivister att delta. Vi kommer behöva ca 10 volontärer som kan vara med och hjälpa till under helgen. Är du en av dessa?

På LÖRDAG den 14 maj kommer vi ha FEST på Quality Hotel. Kl. 21.00 startar vi upp festligheten i Melody samt i Rockbaren. Melody kommer vi köra Eurovision Song Contest och i Rockbaren är temat att umgås.
Vi kommer även att arrangera en alkoholfri festlighet i RFSL-lokalen där yngre medlemmar samt de som uppskattar en tillställning utan alkohol kan samlas.

Anmäl ert intresse att vara volontärer till torbjorn@vasternorrland.rfsl.se
Anmälan till festen är till info@vasternorrland.rfsl.se

ONSDAGSCAFÉ
En av våra äldsta aktiviteter är onsdagscaféet. Det är något som hängt med och varit en central del av föreningens arbete sedan 1971. Varje onsdag mellan klockan 16-20 håller vi öppet i föreningslokalen. Bland annat hittar du nygräddade bullar och andra godsaker att smaska på! I föreningslokalen hittar du ni även en mängd olika regnbågsgrejer i vår shop. Flaggor, strumpor, armband, slipsar, flulgor, dukar och massa annat.

NEWCOMERS
Every Tuesday are we having events for LGBTQI people that is refugees or who are newly arrived in Sweden. We carry out various social activities that focus on providing knowledge about Sweden and our society. Other activities are cooking, talking and playing different games. If you are an asylum seeker and want to participate in our activities – get in touch!

PRIDE I LÄNET
Ånge Pride – 25 maj. I samband med Kulturnatten kör Ånge Pride sitt evenemang. Läs mer på https://angepridese.wordpress.com

Höga Kusten Pride – 10-12 juni. Med en ny förening så är Pride åter i Härnösand. Parad, uppträdande och festligheter står på agendan. Läs mer på www.harnosandpride.se

Kramfors Pride – 23 juli. För andra gången så kommer Pride att köras i Kramfors. Årets upplaga blir begränsad sådan, detta då vår samverkanspart Karnevalen inte kommer att köra något evenemang detta år. Vi planerar en parad och några runt-omkring-liggande verksamheter. Läs mer på www.kramforspride.se 

Sollefteå Pride – 30 juli. Likt tidigare år så planerar vi att köra en parad i Sollefteå. Vid detta utskick var inte allt klart, så följ oss på Facebook och på hemsidan. Läs mer på www.sollefteapride.se 

Sundsvall Pride – 7-13 augusti. Med utgångspunkt i föreningslokalen kommer vi uppmärksamma vilka framsteg som gjorts sedan RFSL startade upp sina verksamheter sedan 1971. Vi kommer även att bjuda in till fest för att fira att föreningen funnits i 50(+) år. Inbjudan kommer senare. Läs mer på www.sundsvallpride.se 

Örnsköldsvik Pride – datum ej klart. Kommer troligast att ske under september… Vi återkommer när vi fått veta mer 🙂 

Hoppas nu att alla får en fin vår och att vi kommer att ses på de events som arrangeras i Västernorrland <3

//Styrelsen.